Glitter-instructies

De zelfklevende edelsteentjes zijn echt de allermakkelijkste manier om meteen een super gave look te creëren, of het nou voor een festival, een (fout) feestje of een andere gelegenheid is. 

Er zijn heel veel varianten, dus altijd iets dat past bij de gelegenheid!

Om ze op te plakken:

 • Zorg dat je huid schoon en droog is (laat make-up en/of bodylotion dus even intrekken)
 • Verwijder voorzichtig het beschermfolie. Let op dat je de lijmlaag los haalt en niet het steentje los wipt van het lijmlaagje
 • Plak de steentjes waar je wilt
 • Tip: de gems blijven het beste zitten als je ze plakt waar ze geen last hebben van beweging. Dus bijvoorbeeld wel op schouderbladen, gezicht, borst en benen. Niet op ellebogen of pols.
 • Mocht je de steentjes gebruiken in combinatie met glitters, dan eerst de steentjes en dan pas de glitters (ze plakken niet zo goed op glitters).

Het verwijderen gaat super makkelijk. Je trekt deze gems van je lichaam of gezicht, pijnloos en zonder achterblijvende sporen natuurlijk. Als je ze goed opbergt kan je ze een paar keer gebruiken, reden te meer om nog heel vaak te glitteren!

Hergebruiken

Verwijder voorzichtig de gezichtsstickers en plak ze terug op het originele plastic beschermvel. Op deze manier kan je ze enkele malen hergebruiken. Mocht de lijm opgedroogd zijn dan kan je eventueel wimperlijm gebruiken om ze weer vast te plakken (dit gaat veel minder makkelijk van je af dan de originele lijm, dus wellicht is het makkelijker om gewoon een nieuw model hier te bestellen).

Losse glitters kun je bevestigen met glitterlijm of diverse andere producten die plakken. Wij zijn fan van transparante haargel (super strong werkt het beste), dit is namelijk geschikt voor de huid, droogt mooi waardoor je er nog een beetje overheen kan wrijven en is eenvoudig te verwijderen. 

 • Breng een laagje lijm/haargel aan op de plaats waar je de glitters wilt
 • Dep met een (make-up) kwast of je vingers de glitters tegen de lijm (niet wrijven, duwen!)
 • Goed om te weten, als een kwast eenmaal vol glitter zit dan blijft dat wel even zo. Dus beter niet je beste kwasten gebruiken.
 • Glitters zijn geweldig op je gezicht, haar en lichaam. Je kan ze zelfs op nagels gebruiken! 
 • Gebruik je fantasie, combineer ze met elkaar en glinster!
 • Als lijm kan je ook bijvoorbeeld gebruiken: vaseline, lipgloss of wimperlijm.
  Vaseline en lipgloss blijven zacht, dus wrijf je dus makkelijker van de huid (en dat  is natuurlijk zonde want je wilt de hele dag je glitters houden)

Glitterfun.nl maakt het je gemakkelijk en verkoopt kleine potjes lijm die je kan gebruiken om de glitters op te plakken. Hoef je zelf niet op zoek naar iets dat kleeft, scheelt weer.

Afhankelijk van de lijm die je hebt gebruikt is een boel water de meest makkelijke manier om glitters te verwijderen. 

Onze tips

 • Spray de huid in met gezichtstonic of gezichtsolie of water
 • Even laten inwerken
 • Verwijder de glitters met wattenschijfjes of make-up doekjes
 • Gooi de doekjes/wattenschijfjes in de afvalbak

Alle glitters, zelfklevende gems en lijm aangeboden op Glitterfun.nl zijn geschikt voor cosmetisch gebruik. Dat wil zeggen dat ze gebruikt kunnen worden OP de huid. Mocht er desondanks toch een (allergische) reactie ontstaan, verwijder dan de glitters en/of body gems. 

Glitters zijn NIET geschikt voor in ogen of mond, dus pas op! Als er per ongeluk toch glitters in je oog terecht komen, blijf dan rustig en spoel ze met veel water uit. Raadpleeg altijd een arts als je je daarna nog zorgen maaktGlitterfun.nl is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van het gebruik van glitters, plakjuwelen of andere aangeboden artikelen.

Hoewel de meest makkelijke manier om glitters te verwijderen is door je af te spoelen met water, willen we je toch iets op het hart drukken. Glitters horen niet in water! Probeer daarom zoveel mogelijk glitters al te verwijderen door middel van wattenschijfjes (de grotere zijn hier fijn) en/of make-up doekjes. Gooi deze vervolgens in de vuilnisbak! Maak ook de wasbak schoon met een doekje in plaats van alles weg te spoelen. Op deze manier beperken we de microplastics en dragen we een steentje bij aan het behoud van onze aarde.

Mocht je op zoek zijn naar een specifieke kleur of formaat glitter, neem dan even contact op. Er is veel meer mogelijk dan hier nu vermeld staat en soms zijn dingen er al, maar staan ze nog niet online.

glitters aanbrengen afbeelding

> Hoeveel is 2,5 gram glitter?

Omdat glitter bijna niks weegt is het best lastig om in te schatten hoeveel glitter je nou krijgt.

Onderstaand een indicatie voor 2,5 gram glitter (deze hoeveelheid is alleen in bundels/sets/acties te krijgen). Normale hoeveelheid van dit soort glitter is 5 gram (heb dubbele dus!)